Liverpool moet zijn heil nu zoeken in Europa

De Engelse voetbalcompetitie kreeg dit seizoen de hoogste prioriteit bij FC Liverpool. Na negentien jaar moest de kampioenstrofee weer een plek krijgen op Anfield Road. Liverpool lijkt die wens na het gelijke spel tegen Manchester City (1-1) van zondag te kunnen vergeten. De Champions League moet uitkomst bieden voor de Britse topclub, net als voorgaande seizoenen. Real Madrid is morgen in de achtste finales de tegenstander.

Real bevindt zich in een ongeveer vergelijkbare situatie. De Spaanse titelverdediger zag koploper Barcelona de laatste twee competitiewedstrijden niet winnen, maar staat desondanks nog altijd op zeven punten achterstand. Liverpool moet in het restant van de competitie eveneens zeven punten goed zien te maken op lijstaanvoerder Manchester United.

Liverpool presteerde de voorgaande seizoenen al vaker goed in de Champions League, als de landstitel uit zicht was verdwenen. In 2005 won het elftal van trainer Rafael Benítez de belangrijkste Europese clubbeker. Twee seizoenen geleden reikte Liverpool tot de finale, waarin Milan te sterk bleek. Vorig seizoen was de halve finale het eindstation.

Bij Real is Klaas Jan Huntelaar niet speelgerechtigd. Diarra kreeg de voorkeur bij de club waar verder de Nederlanders Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe onder contract staan. Bij Liverpool voetballen Dirk Kuijt en Ryan Babel.

In de overige zeven wedstrijden in de achtste finales van de Champions League is het aantal Nederlandse spelers beperkt. Doelman Edwin van der Sar gaat vandaag met Manchester United op bezoek bij Internazionale. Robin van Persie neemt het vanavond met Arsenal op tegen AS Roma, terwijl John Heitinga met Atletico Madrid FC Porto ontvangt.

Interim-trainer Guus Hiddink speelt morgen met Chelsea thuis tegen Juventus. Bayern München, met Mark van Bommel, treft Sporting Portugal. Henk ten Cate moet met Panathinaikos het Spaanse Villarreal zien uit te schakelen. (ANP)