Barkley krijgt celstraf

Charles Barkley, de Amerikaanse basketballer die in de jaren negentig grote faam vergaarde als sterspeler in de profcompetitie NBA, moet vijf dagen de gevangenis in. De 45-jarige winnaar van twee gouden olympische medailles (Barcelona 1992 en Atlanta 1996) werd tijdens het vieren van de jaarwisseling aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij bijna twee keer zoveel alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan.

Dat meldde een radiostation in de staat Arizona gisteren. Barkley speelde daar jarenlang voor NBA-club Phoenix Suns. Hij kwam verder uit voor Philadelphia 76ers en Houston Rockets. Later werkte hij onder meer als co-commentator voor TNT.

‘Sir Charles’, zoals zijn bijnaam luidde, kreeg naast de celstraf een geldboete van 2.000 dollar (1.570 euro) en hij moet een cursus volgen waar hij leert hoe hij hoort om te gaan met alcoholische drank.

Barkley begint op 21 maart aan zijn celstraf. (ANP)