Actie begonnen tegen folder scheppingsleer

Rijswijk. Een groep webloggers is een actie begonnen tegen de folders `Evolutie of Schepping? Wat geloof jij?` die in groten getale worden verspreid door een aantal christelijke organisaties. In de brochure wordt Darwins evolutieleer ter discussie gesteld. ”Stuur die folder terug naar de afzender”, melden de bloggers. Op de website terugnaarjemaker.nl zijn inmiddels een paar honderd steunbetuigingen binnengekomen. In de brochure, die een oplage heeft van 6,6 miljoen, staat onder meer dat de evolutieleer van Darwin technisch niet te bewijzen is. De evolutieleer zou daarom een geloof zijn, net als het verhaal dat God de aarde in zes dagen schiep. Het Humanistisch Verbond liet gisteren weten zich te vooral te storen aan de ”respectloze omgang met wetenschappelijke kennis”.