8 redenen om uit te gaan

1 dansfestival

Something RAW

Amsterdam: Frascati & Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Van 24 t/m 28 febr. www.theaterfrascati.nl

Te zien zijn vernieuwende voorstellingen, uit zowel het Vlaams/Nederlandse als het internationale dans- en performancecircuit. Vanavond o.a. Mette Ingvartsen & Jefta van Dinther met de dansvoorstelling It’s in the air (Brakke Grond, 20.30 u) en de performance Throwing Rainbows Up van Jeremy Wade (Frascati, 22.00 u).

2 videokunst

Impakt event: Ania Molska

Utrecht: Filmtheater ‘t Hoogt. Tijd: 19.00u. Entree: 8 euro. Res: 030-2328388. www.impakt.nl

Het werk van Ania Molska (Polen, 1983) toont enerzijds betrokkenheid met de buitenwereld. Anderzijds experimenteert Molska met de avant-gardistische beeldtaal door filmbeelden te vervreemden, zodat een tweedimensionale abstractie ontstaat.

3 toneel

Art

Gorinchem: De Nieuwe Doelen. Tijd: 20.15u. www.arttoneel.nl

Voor de tweede keer wordt dit seizoen Art, de toneelhit van Yasmina Reza, opgevoerd. Regisseur Peter de Baan maakt met Huub Stapel, Sjoerd Pleijsier en Victor Löw een komedie over kunst en vriendschap.

4 jeugddans

Hatchlings Festivalletje

Rotterdam: Schouwburg. Vandaag: 20.30u. Woensdag 15.00 & 20.30u. Leeftijd: 8+. www.meekers.nl

Het Rotterdams Jeugddansgezelschap Meekers ontfermt zich over choreografen die voor het eerst een jeugddansvoorstelling maken. Op deze eerste editie van Hatchlings presenteren vier dansmakers zich met een korte jeugddansvoorstelling.

5 muziek

Danko Jones + Triggerfinger

Rotterdam: WATT. Tijd: 20.00u. Prijs: 20 euro. www.watt-rotterdam.nl

Het Canadese trio Danko Jones maakt zogenaamde ‘testosteronrock’, stoere blues- en hardrock met teksten over gewillige vrouwen. Special guest: het Belgische noiserock trio Triggerfinger.

6 dance

Diesl: Brandstof voor je week

Amsterdam: Panama. Tijd: 23.00-03.00u. www.panama.nl

Eclectische mix van hiphop, house en classics door The Flexican, Nikolai Dimitrov, Juvanice, Remaniax.

7 fotografie

Peter Menzel: Hungry Planet - what the world eats

Enschede: Vrijhof Cultuurcentrum. T/m 15 mrt, ma-vr 08.00-22.00u. www.utwente.nl

Fotograaf Peter Menzel reisde de wereld rond om mensen met hun voedsel op de foto te zetten. Zijn reizen leverden prachtige portretten op van zelfbewuste families met hun wekelijkse eten en drinken.

8 toneel

Lange dagreis naar de nacht

Zoetermeer: Stadstheater. Tijd: 20.15u. www.nationaletoneel.nl

Het Nationale Toneel speelt het familiedrama Long Day’s Journey Into Night van Eugene O’Neill. Regisseur Maaike van Langen bouwt de spanning in een sobere, melancholisch blauwe woonkamer zorgvuldig op. Hoe meer de familieleden elkaar aandoen, des te meer sympathie je voor hen krijgt.