5 redenen om tv te kijken

1 Tragikomedie

Moonlight Mile

RTL 8, 20.30-22.55u.

Onstuimige tragikomedie over rouwverwerking verzandt in een minder overtuigend melodrama. Jake Gyllenhaal trekt in bij de ouders (Dustin Hoffman en Susan Sarandon) van zijn vermoorde verloofde. Ondanks de rouw wordt hij verliefd op een meisje uit een naburige bar. (Brad Silberling, 2002).

2 Actiekomedie

Rush Hour

Veronica, 20.30-22.30u.

Jackie Chan is beroemd geworden met het combineren van komedie en kungfu. In Rush Hour vormt hij met de zwarte Amerikaanse komiek en hysterische spraakwaterval Chris Tucker een onweerstaanbaar duo. Zij moeten een ontvoerd dochtertje zien op te sporen. (Brett Ratner, 1998)

3 Reality

Mijn tent is top

RTL 4, 21.30-22.30u.

In de derde editie van het reality-programma strijden opnieuw vier koppels met elkaar om de best lopende horecaonderneming neer te zetten. De restaurants staan in Apeldoorn, Delft, Amersfoort en Maastricht. De Rotterdamse kok Herman den Blijker begeleidt de stellen en levert kritiek.

4 Documentaire

Horizon

BBC 2, 22.00-23.00u.

Waarom loop je meer kans op een hartaanval om 8 uur ’s morgens en op een auto-ongeluk om 2 uur ’s middags? Kan het innemen van medicijnen op het juiste moment je leven redden? In de aflevering The secret life of your bodyclock wordt geprobeerd de geheimen van de biologische klok te achterhalen.

5 Magazine

The Culture Show

BBC 2, 23.00-23.30u.

Special van het cultuurprogramma van de BBC over de Ierse rockband U2. Op 2 maart komt hun nieuwe album No Line on the Horizon uit, hun eerste plaat in vijf jaar. De verwachting is dat ze deze zomer op wereldtournee gaan. Lauren Laverne interviewt de band en probeert te achterhalen of U2 in staat is geweest zich op dit album weer te vernieuwen.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 23