Vrij zacht

De winter laat zich deze maand in ons land niet meer zien, maar elders in Europa is dat wel anders. In de Alpen verloopt de winter op veel plaatsen zeer sneeuwrijk. Na langdurige sneeuwval in Oostenrijk wordt het woensdag even droog met een doorbrekende zon. De dagen erna wordt wederom veel sneeuw verwacht. Het lawinegevaar is in veel districten groot.

Als de metersdikke sneeuwlaag in het voorjaar in korte tijd zou gaan smelten, krijgen de Europese rivieren een boel water te verstouwen. Maar voorlopig komt er nog geen intensieve dooiperiode. De lente laat op zich wachten.

De weerkaart toont een standvastig hogedrukgebied in het zeegebied ten zuidwesten van Ierland. Om dit systeem voert een noordwestelijke stroming tamelijk vochtige en zachte lucht naar Nederland. Daarin komt ook morgen veel bewolking voor. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog. De wind is veelal zwak of net matig, uit een westelijke richting, met ’s middags een temperatuur van maximaal 7 graden.

Woensdag trekt een zwak front van noord naar zuid over het land. De bewolking is dikker en af en toe valt lichte regen of motregen.

Ook donderdag en vrijdag houdt het overwegend grijze weer aan met af en toe wat lichte regen.

Februari eindigt onopvallend en kleurloos, vrijwel normaal qua temperatuur en neerslag, maar wel aan de sombere kant.