vandaag

In het nieuws:

Brussel maakt bekend welke Europese stad zich het meest inzet voor klimaatverandering. De winnaar van de verkiezing Groene Hoofdstad van Europa mag zich vanaf 2010 een jaar lang zo noemen. Amsterdam is een van de acht steden die kans maken.

In Straatsburg wordt het 50-jarig jubileum van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gevierd.

De voorstelling over de 73-jarige Josef Fritzl, de Oostenrijker die zijn dochter 24 jaar in een kelder opsloot en zeven kinderen bij haar verwekte, gaat in Wenen in première. De voorstelling is van de Oostenrijkse theatermaker Hubsi Kramar en heet Pension Fritzl.

In Parijs wordt de kunstverzameling van de overleden modeontwerper Yves Saint Laurent geveild bij veilinghuis Christie’s. Tot zijn collectie behoren schilderijen van Matisse, Mondriaan en Picasso. Experts schatten de waarde op minstens 500 miljoen euro.

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken komen in Brussel bijeen voor beraad.

Minister Hirsch Ballin van Justitie brengt een bezoek aan Indonesië. Daar zal hij onder meer spreken over een verdere intensivering van de strafrechterlijke samenwerking tussen beide landen. Hij verblijft er tot en met 27 februari.

Electronicaconcern Philips presenteert vandaag zijn jaarverslag over het afgelopen jaar. De presentatie vindt plaats in Amsterdam.