Soedan: vrijlating 24 rebellen Darfur

Khartoum, 23 febr. - Soedan zal vierentwintig gevangenen vrijlaten die vastzitten wegens geweld in de regio Darfur. De vrijlating is onderdeel van recente toenaderingsgesprekken tot rebellen in Darfur. Dat heeft de Soedanese minister van Justitie zaterdag gezegd. De regering in Khartoum besloot vorige week in Qatar samen met de Beweging voor Gerechtigheid en Gelijkheid (JEM, de grootste rebellenbeweging in Darfur) tot een serie zogenoemde vertrouwenwekkende maatregelen. De JEM zegt zelf eenentwintig gevangenen te hebben vrijgelaten. Waarnemers houden er rekening mee dat Soedan de toenaderingsgesprekken is begonnen om een dreigende aanklacht van het Internationale Strafhof tegen president Omar al-Bashir te voorkomen. Bashir wordt verantwoordelijk gehouden voor het geweld in Darfur.