Overige films

Trust the Man (Bart Freundlich, 2005, VS). Halfbakken, Woody Allen-achtige romantische komedie over neuroses in Manhattan. Met Julianne Moore als succesvol actrice en David Duchovny als haar gefrustreerde echtgenoot annex huisman. Ook met Billy Crudrup en Maggie Gyllenhaal. BBC1, 23.35-1.15u.

Cinderella / Assepoester (Wilfred Jackson, Hamilton Luske & Clyde Geronimi, 1950, VS). Tekenfilmklassieker uit de Disney-studio over de blonde, blauwogige Assepoester: ze is mooi, lief, ijverig en dromerig en ze kan ook nog heel mooi zingen. In Disney’s zesde lange film zorgen twee muizen voor het meeste vertier. Zij halen de sleutel uit de zak van de valse stiefmoeder en schuiven hem onder de deur door van de torenkamer waar Assepoester zit opgesloten, zodat ze toch nog het glazen muiltje kan passen. De allermooiste scène is die waarin de vogels en de muizen een baljurk voor Assepoester maken. Elk dier krijgt de taak die hem past, de vogels vliegen af en aan met linten, de muizen knippen het patroon. De zes liedjes zijn, ook weer in de nieuwe Nederlandse nasynchronisatie, nagenoeg perfect. Met de stemmen van Joke de Kruijf, Ryan van den Akker, Carry Tefsen, Paul van Gorcum, Henni Orri, Lex Goudsmit, Edward Reekers en Annet Nieuwenhuyzen. Morgen, Ketnet, 14.00-15.30u.