Negen verkeersdoden in weekeinde

Bij diverse verkeersongevallen zijn dit weekeinde negen mensen omgekomen. Twee van hen werden aangereden door automobilisten die te veel gedronken hadden.

Een 47-jarige dronken automobilist reed zaterdag in Lisse een 65-jarige voetgangster dood. Een 17-jarige fietser uit Meppel werd vrijdagnacht geschept door een 34-jarige automobilist.

Bij Apeldoorn vielen gisteren twee doden door een aanrijding tussen een scooter en een auto. De slachtoffers waren de bestuurder en passagier van de scooter.

Een 25-jarige man uit Markelo werd zaterdagavond geschept door een auto. Hij liep bellend op de snelweg, nadat hij was uitgeweken naar de vluchtstrook.

In Wageningen verongelukte zaterdagavond een 23-jarige vrouw toen haar auto op een bestelbus en op een boom botste. Een 39-jarige carnavalsvierder uit Borne werd zaterdagavond aangereden op een spoorwegovergang door een sneltrein.

Een inwoner van Driel is zaterdag om het leven gekomen toen hij met zijn auto in het water belandde. In Utrecht verongelukte gisteravond een automobilist, door onbekende oorzaak. (ANP)