Nederlaag Barcelona, Huntelaar scoort

Barcelona heeft in de Spaanse competitie een zeldzame nederlaag geleden. Zaterdag boog de fiere koploper van de Primera Division in het eigen Camp Nou met 2-1 voor stadsrivaal Espanyol. Ivan de la Pena maakte beide treffers voor Espanyol. Real Madrid behaalde een monsterzege op Betis Sevilla: 6-1. Klaas Jan Huntelaar nam twee doelpunten voor zijn rekening. Ook Raúl was twee keer trefzeker.

Het was pas de tweede keer dit seizoen dat Barça verloor. De ploeg heeft na 24 duels nog altijd zeven punten voorsprong heeft op Real Madrid. Door de nederlaag heeft het Nederlandse AZ op dit moment de langste serie competitiewedstrijden zonder nederlaag van alle clubs in het Europese voetbal.

Het duel met Espanyol was hard. Seydou Keita van Barcelona liep al in de eerste helft tegen een rode kaart op. De arbiter deelde verder twaalf gele kaarten uit. In vijf minuten tijd bezegelde De la Pena het lot voor zijn oude club, hij scoorde in de 50ste en 53ste minuut. Met tien man probeerde de ploeg van trainer Josep Guardiola de achterstand goed te maken, maar verder dan een goal van Yaya Touré kwam Barça niet.

Real Madrid stond al binnen een half uur met 3-0 voor tegen Real Betis en maakte de zes vol in de eerste helft. Al na 7 minuten maate Gonzalo Higuain de 1-0, Huntelaar tekende voor de 2-0 en de 3-0. Daarna was het twee keer de beurt aan clubicoon Raúl. Sergio Ramos scoorde in blessuretijd de zesde. In de tweede helft, waarin internationals Arjen Robben en Wesley Sneijder de plaatsen innamen van Raul en Cannavaro, stokte de productie van Real en redde Ricardo Oliveira de eer van Betis.

Sevilla won met 1-0 van Atletico Madrid en staat op de derde plaats. Jesus Navas maakte laat in de wedstrijd de winnende goal. (ANP)