Ik hou van jou tot 2093, of nee, eh, toch niet zo lang

CD r&b Musiq Soulchild - Onmyradio

CD r&b

Musiq Soulchild - Onmyradio

(Atlantic)

R&B-zanger Musiq Soulchild weet ook niet wat hij wil. Ik dacht dat het over was, maar daar ben je weer. Ik houd voor altijd van jou, tot het jaar 2093. Nou, eh, het is wel mooi geweest, schat. Zullen we het nog één keertje proberen? Ach, nu heeft ze me verlaten. Ze zal voor altijd van me houden om wie ben. Of, eh, toch niet? Muzikaal lijkt hij op zijn vijfde studioalbum ook wat minder stevig in het zadel te zitten, daarvoor glijden zijn broeierige liefdesverklaringen net iets te vaak richting dichtgesmeerde romantikoek met veel ‘oe-hoe-hoe’, „je lach is alsof de zon opkomt” en op effect jagende strijkers en pianoklanken.

De ontspannen en solide soulmuziek van zijn eerdere werk is er ook nog, op een aantal nummers voorzien van stevig galmende oldschooldrums. Wanneer zijn soepele stem de hoofdrol krijgt, en niet meteen op vijf sporen tegelijk, is Musiq Soulchild een erg fijne soulzanger en gastartiesten als Mary J. Blige en Damian ‘De Zoon Van Bob’ Marley vullen hem sterk aan. Aan het eind van het album gedraagt Soulchild zich zelfs ineens als een toffe gast op een pompend zuidelijk ritme: „If you wanna ride, cool, just don’t touch my radio.” Dat vinden wij toch leuker dan snotterende r&b-kitsch.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele