Hiddink wint bij debuut als trainer van Chelsea

Guus Hiddink heeft zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van Chelsea gewonnen. De ploeg uit Londen won zaterdagmiddag van Aston Villa (1-0) en steeg naar de derde plaats in de Premier League. „Ik ben tevreden, maar we hebben nagelaten een tweede doelpunt te maken”, zei Hiddink, die zijn werkzaamheden combineert met het bondscoachschap van Rusland.

De Britse boulevardkranten berichtten de afgelopen weken volop over interne problemen bij Chelsea. De sfeer in de kleedkamer zou verziekt zijn en de duurbetaalde vedettes zouden niks over hebben voor hun ploeggenoten. Maar in Birmingham toonden de spelers van Chelsea inzet en teamgeest. De Franse aanvaller Nicolas Anelka maakte in de negentiende minuut het enige doelpunt.

„Laten we niet overdrijven”, reageerde Hiddink op de berichtgeving na het vertrek van de Portugese trainer Luiz Felipe Scolari. „Ik heb weinig gezien van datgene dat is gesuggereerd. De omhelzingen na afloop waren niet voor de televisiecamera’s. Dat was oprecht.”

De trainer uit de Achterhoek zei dat hij de voetballers van Chelsea beperkingen had opgelegd voor de wedstrijd. „Soms gaan spelers te ver en overdrijven ze. Je doet een stap vooruit als ze zich op hun belangrijkste taak en hun eigen kwaliteiten focussen. We hebben ons geconcentreerd op wat we moeten doen als individu en als team.” „Dit was weer een beetje het oude Chelsea”, zei middenvelder Frank Lampard. „Hiddink heeft een aura dat alle topmanagers hebben.”

Koploper Manchester United won zaterdag van Blackburn Rovers, de tiende competitieoverwinning op rij (2-1). De ploeg van manager Alex Ferguson won door doelpunten van Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo, maar moest na veertien duels in de Premier League zonder tegendoelpunt wel een treffer incasseren van Roque Santa Cruz. Doelman Edwin van der Sar kreeg echter rust van Ferguson en kan in het volgende competitieduel het Europees record van voormalig Club Brugge-doelman Danny Verlinden verbeteren.

De regerend landskampioen zag gisteren nummer twee Liverpool punten verspelen tegen Manchester City. De ploeg van manager Rafael Benitez mocht na negentig minuten van geluk spreken dat het een punt overhield aan het duel met Manchester City (1-1). Liverpool kwam op achterstand door een eigen doelpunt van Alvaro Arbeloa en kwam op gelijke hoogte door een treffer van Dirk Kuijt. Benitez concludeerde na afloop dat alleen een overwinning op Manchester United in de onderlinge ontmoeting op 14 maart de titelkansen van Liverpool overeind kan houden.