Hiddink debuteert bij Chelsea met een zege

Guus Hiddink heeft zaterdag een geslaagd debuut beleefd bij Chelsea. Onder leiding van de Nederlandse interim-trainer won de club uit Londen met 1-0 van Aston Villa. Koploper Manchester United zette de zegereeks voort door Blackburn Rovers met 2-1 te verslaan. Naaste belager Liverpool verspeelde in de titelstrijd twee kostbare punten; tegen Manchester City kwamen The Reds niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Engelse boulevardkranten smulden de afgelopen weken van de interne perikelen bij Chelsea. De sfeer in de kleedkamer zou zijn verziekt en de vedettes zouden niks voor elkaar over hebben. In het eerste duel onder leiding van Hiddink toonden de spelers van Chelsea echter zowel inzet als teamgeest. Na de zege op Aston Villa – door een doelpunt van de Fransman Nicolas Anelka – liepen ze schouder aan schouder van het veld.

Dankzij de zege passeerde Chelsea Aston Villa op de ranglijst. „Laten we niet overdrijven”, zei Hiddink over de krantenartikelen. „Ik heb weinig gezien van wat gesuggereerd is. Die omhelzingen na afloop waren niet voor de camera’s. Dat was oprecht.”

Manchester United behaalde de tiende competitiezege op rij. De tegentreffer van aanvaller Roque Santa Cruz van Blackburn betekende wel het einde van een reeks van veertien competitieduels zonder tegendoelpunt. Doelman Edwin van der Sar had een dagje vrij gekregen van coach Alex Ferguson. Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo maakten de doelpunten voor United.

De regerend landskampioen zag de belangrijkste titelconcurrent, Liverpool, schade oplopen tegen Manchester City. De ploeg van manager Rafael Benitez mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het een punt overhield aan het thuisduel. De bezoekers waren kort na rust op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Alvaro Arbeloa. Dirk Kuijt maakte gelijk voor Liverpool en redde zo nog een punt. (ANP)