Film van de dag

Remake van rampenfilm The Poseidon Adventure: een kermiservaring. This undated photo released by Warner Bros., shows actors, from left, Jacinda Barrett, Jimmy Bennett and Josh Lucas as in a scene from the disaster film "Poseidon," a remake of "The Poseidon Adventure." (AP Photo/Warner Bros.) Associated Press

Poseidon. De jaren 70 waren de hoogtijdagen van de rampenfilm, met films als Airport (1970), The Towering Inferno (1974) en Earthquake (1974). Belangrijk onderdeel van de populariteit van het genre waren de technische vernieuwingen in beeld en geluid. Zo werd Earthquake uitgebracht met sensurround-geluid, dat de hele bioscoop deed meeschudden. De toeschouwer moest in het filmdoek verdwijnen en overdonderd worden met larger than life beeld en geluid. Deze kermiservaring kwam weer helemaal terug met de remake van The Poseidon Adventure (1972), over een cruiseschip dat kapseist door een grote golf. (Wolfgang Petersen, 2006, VS), SBS6, 20.30-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg