een weekeinde vol voetbal

Barcelona heeft in de Spaanse competitie een zeldzame nederlaag geleden. De koploper van de Primera Division boog zaterdag in het eigen Camp Nou met 2-1 voor stadsrivaal Espanyol. Ivan de la Pena maakte beide treffers voor Espanyol. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat de ploeg verloor. Real Madrid won met 6-1 van Betis Sevilla. Klaas-Jan Huntelaar nam twee doelpunten voor zijn rekening. Ook Raúl was twee keer trefzeker.

Martin Jol staat met Hamburger SV bovenaan in de Bundesliga. De ploeg behaalde een zwaarbevochten zege op Bayer Leverkusen (2-1) en profiteerde bovendien van de nederlagen van concurrenten Hertha BSC en Bayern München. Hertha moest de eerste plaats afstaan door een nederlaag zaterdag tegen Wolfsburg (2-1). Het verrassende TSG Hoffenheim 1899 kwam op gelijke hoogte met Hertha door een gelijkspel bij VfB Stuttgart (3-3). Bijna had Hoffenheim nog gewonnen, maar Sejad Salihovic miste diep in blessuretijd een strafschop. Landskampioen Bayern München leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen 1. FC Köln: 1-2.

Alle topploegen in de Serie A hebben dit weekeinde gewonnen, waardoor in de stand niets veranderde. Clarence Seedorf was beslissend voor AC Milan, de nummer drie van de Italiaanse competitie. De middenvelder maakte de enige treffer in het duel met subtopper Cagliari (1-0). Koploper Internazionale won van Bologna, maar gemakkelijk ging dat niet. De ploeg heeft een voorsprong van negen punten op Juventus, dat met 2-0 won van Palermo. Fiorentina behield de vierde plaats door een zege op Chievo (2-1).

Co Adriaanse heeft met Salzburg een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in Oostenrijk. Het elftal van de Nederlandse trainer won de topper tegen nummer twee Rapid Wien met 2-1. Salzburg vergrootte daarmee de voorsprong op Rapid Wien tot zeven punten en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Glasgow Rangers heeft in de Schotse voetbalcompetitie de eerste plaats overgenomen van Celtic. De Rangers wonnen zaterdag op Ibrox Park met 3-1 van Kilmarnock en zagen de eeuwige rivaal een dag later punten verspelen bij Motherwell (1-1). De twee clubs uit Glasgow hebben beide 57 punten, maar Rangers heeft een beter doelsaldo.

Olympique Lyon heeft in de 25ste speelronde van de Franse competitie goede zaken gedaan. De zevenvoudig landskampioen won op bezoek bij Nancy met 2-0. De naaste concurrenten kwamen niet tot een zege. Olympique Marseille raakte verder achterop na een doelpuntloos gelijkspel tegen Le Mans, en ook Paris St. Germain (tegen Grenoble) en Toulouse (Valenciennes) speelden 0-0. PSG heeft zes punten minder dan Lyon, Toulouse en Marseille zeven.

Rachid Bouaouzan mag van trainer Mario Been volgende week terugkeren in de selectie van NEC. De coach verwijderde de aanvaller dinsdag uit de groep omdat hij zich onvoldoende inzette. Bouaouzan beloofde vrijdag in een gesprek met Been beterschap. NEC speelt donderdag in Duitsland in de UEFA Cup tegen HSV. Als NEC is teruggekeerd uit Hamburg, sluit Bouaouzan weer aan bij de groep.