Dit is weer eens wat anders dan de polonaise

Dit is weer eens wat anders dan de polonaise Parati. Carnavalvierders nemen een modderbad bij Parati, een kustplaats in Brazilië. Bekend is de grootse carnavalsoptocht in Rio de Janeiro. In het koloniale stadje Parati hebben ze hun eigen tradities. Op zaterdag dompel je jezelf onder in modder tijdens het jaarlijkse Bloco de Lama (‘Groep van Modder’). Daarna loopt de groep, verkleed als oermens en bedekt met modder, in een optocht door de stad, om zich daarna schoon te spoelen in de rivier. De groep verbeeldt een prehistorische stam die boze geesten wil verdrijven. Foto Natacha Pisarenko/AP Revelers cover themselves with mud during the annual 'Bloco de Lama' carnival celebrations in Parati, Brazil, Saturday, Feb. 21, 2009. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Associated Press

Carnavalvierders nemen een modderbad bij Parati, een kustplaats in Brazilië. Bekend is de grootse carnavalsoptocht in Rio de Janeiro.

In het koloniale stadje Parati hebben ze hun eigen tradities. Op zaterdag dompel je jezelf onder in modder tijdens het jaarlijkse Bloco de Lama (‘Groep van Modder’). Daarna loopt de groep, verkleed als oermens en bedekt met modder, in een optocht door de stad, om zich daarna schoon te spoelen in de rivier.

De groep verbeeldt een prehistorische stam die boze geesten wil verdrijven.