Audio-kubus in stijl: Geneva Model L

Wie gevoel heeft voor stijl en een hekel aan overbodige functies en snoeren, zou eens moeten kijken/luisteren naar de geluidssystemen van Geneva. Dit chique Britse merk produceert al jaren minimalistische audiosets die er vierkant uit zien maar ronduit goed klinken. Dat zeggen althans getrainde oren. De Geneva modellen hebben dezelfde basisbestanddelen: een geïntegreerde versterker en

Geneva Model L

Geneva Model LGeneva Model L

Wie gevoel heeft voor stijl en een hekel aan overbodige functies en snoeren, zou eens moeten kijken/luisteren naar de geluidssystemen van Geneva. Dit chique Britse merk produceert al jaren minimalistische audiosets die er vierkant uit zien maar ronduit goed klinken. Dat zeggen althans getrainde oren.

De Geneva modellen hebben dezelfde basisbestanddelen: een geïntegreerde versterker en stereo luidspreker, met FM-tuner, iPod-dock en cd-speler ingebouwd. Alles ademt eenvoud. Een vierkante kast, met maar een paar knoppen. Bovenop zit een iPod dock verstopt achter een chique houten klepje. Aan de voorkant zit een kleine led-aanduiding die verklapt of er een cd speelt en welke radiofrequentie er te horen is.

Dick van de Merwe van hifi-blad Vi-Fi onderwierp Geneva Model L Sound System aan een uitgebreide luistertest. Hij omschrijft het geluid als verrassend goed: “groot, krachtig, lekker vol en sprankelend”. Met als grootste verrassing dat er een volwaardig stereogeluid uit deze enkele kast komt. Geneva verleent de twee ingebouwde luidsprekers wat akoestische hulp met digitale foefjes. Vaak klinkt dit soort signaalprocessing wat kunstmatig, maar volgens de Vi-Fi-recensent klinkt dit systeem wel realistisch.

Verkrijgbaar in wit, zwart, rood en walnoot en de maten (!) M, L en XL. Meer fotos hier bij Geneva. Daar staan ook de prijzen van de andere modellen.  Model L is te koop vanaf zon 950 dollar, in Nederland geïmporteerd via audiac.nl.

    • Marc Hijink