8 redenen om uit te gaan

1 muziek

The Bronx

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Entree: 13 euro. www.tivoli.nl

Sleazy punk-rock-’n-roll van The Bronx uit Los Angeles. Op hun platen wordt de chaos nog enigszins binnen de perken gehouden. Live lijkt The Bronx meer op een nauwelijks te stoppen relpartij dan een band.

2 kinderen

Kinderboek & Filmfestival

Amsterdam: Filmtheater de Uitkijk. T/m 1 mrt. www.uitkijk.nl

Boekenfilmfestival voor kinderen tot 12 jaar. Met nieuwe en oude verfilmde kinderboeken, boekenspelletjes, een filmquiz, verkleedwedstrijd, de Grote Kinderverhalenwedstrijd, tekenwedstrijd, lookalike wedstrijd, boekenruilmiddag en voorlezen.

3 wetenschapscafé

Over de geestdrift

Rotterdam: DikT. Tijd: 19.30u. Gratis. www.science4you.nl

Filosoof Henk Oosterling (Erasmus Universiteit Rotterdam) zet zich al jaren in voor jongeren in de stad Rotterdam. Maar wat bezielt een filosoof om zich met de stad te bemoeien? Oosterling gaat helemaal terug naar Socrates om deze vraag te beantwoorden en zal uitleggen wat filosofie voor de stad kan betekenen.

4 cursus

De Bijbel Literair

Utrecht: Jacobikerk. Data: 25 febr, 9, 23, 30 mrt en 7 april, 20.00u. 030-2940152; www.jacobikerk.nl

Vrijblijvende kennismakingscursus voor mensen die niet gelovig zijn, maar die de Bijbel wel interessant vinden als monument.

5 toneel

De vrouw in het zwart

Amsterdam: M-Lab. Tijd: 20.35u. Entree: 15/12,50 euro. www.m-lab.nl

Het Thriller Theater speelt een Nederlandse versie van The Woman in Black, naar de horrorroman van Susan Hill. Over een advocaat op leeftijd die geobsedeerd is geraakt door het idee dat hij en zijn familie vervloekt zijn door een spookachtige vrouw in het zwart.

6 muziek

The Datsuns

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.15u. Kaarten: 12,50. www.effenaar.nl

Nieuw-Zeelandse band die een combinatie van jaren-60-garagerock en jaren-70-hardrock speelt. In 2008 verscheen hun vierde cd, Head Stunts.

7 expositie

Neerlands Trots

Amsterdam: Posthoornkerk. T/m 1 mrt, 10.00-18.00u. Gratis. www.brightyoungthings.nl

Expositie van Bright Young Things Gallery waarin jonge Nederlandse kunstenaars, fotografen en ontwerpers op hun eigen manier thema’s, onderwerpen, stijlen en ambachten interpreteren waar Nederland de afgelopen eeuwen om is geroemd. Zoals stillevens, Vanitas-schilderijen, Hollandse taferelen van Jan Steen, portretten en glaswerk.

8 clubavond

Monday

Amsterdam: Supperclub. Tijd: 20.00-01.00u. Entree: 10 euro. www.supperclub.nl

Wekelijkse clubavond voor creatievelingen onder het motto: ‘It’s okay to party on Monday’. Met Marly Mar, Yasmin leBon, Covergirl Sunny, mc Knowledje, Fullscale, Goodgrip.