5 redenen om tv te kijken

Gelukkig zijn er de special effects

1 Sport

Holland Sport

Ned. 3, 20.25-21.30u.

Wilfried de Jong bespreekt met gasten de sportevenementen van het afgelopen weekeinde. Vandaag met AZ- trainer Louis van Gaal. En op de massagetafel liggen Britt en Bell Berghuis, de eeneiige snowboardtweeling. Allebei zijn ze geblesseerd.

2 Rampenfilm

Poseidon

SBS 6, 20.30-22.45u.

Remake van The Poseidon Adventure, een rampenfilm uit de voor dat genre gouden jaren zeventig, toen ook Airport en The Towering Inferno het publiek de stuipen op het lijf jaagden. De special effects zijn veel beter dan in het origineel, maar de personages zijn zo flinterdun dat het je weinig kan schelen wie er verdrinkt of verbrandt. (Wolfgang Petersen, 2006) 3 SF-Dramaserie

Heroes

BBC 2, 22.00-22.45u.

Begin van nieuwe reeks van de populaire serie over mensen met superkrachten. In de aflevering Clear and Present Danger raakt Hiro zijn krachten kwijt en wordt Sylar in een hinderlaag gelokt die is voorbereid door de mysterieuze ‘Hunter’.

4 Documentaire

World War II – Behind closed doors

Canvas, 22.20-23.15u.

Zesdelige documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog aan de hand van ooggetuigenverslagen en reconstructies, met als centrale vraag hoe Churchill en Roosevelt het voor zichzelf konden verantwoorden om samen te werken met Joseph Stalin. Was hij niet net zo’n nietsontziende dictator als Hitler?

5 Documentaire

Dokument: gezin in de wacht

Ned. 2, 22.55- 23.45u.

Eerste deel van een tweeluik door Ingeborg Jansen over de Pakistaanse familie Elias die in 1997 naar Nederland vluchtte, omdat de vader als katholiek in het moslimfundamentalistische Pakistan problemen kreeg. Hun asielaanvraag werd afgewezen, hun advocaat ging in beroep. Daarmee begon een jarenlange periode van onzekerheid, die het gezin langzaam te gronde richtte.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 23