Volkskrant wil ook zelfstandig

Rotterdam, 21 febr. - De werknemers van de Volkskrant willen zich nog niet neerleggen bij een overname van uitgeefconcern PCM door de Belgische Persgroep, meldt de Volkskrant zelf vandaag. Zij hebben op een bijeenkomst hun directie opdracht gegeven eerst uit te zoeken of de Volkskrant kan verzelfstandigen en of er geld is te vinden voor herfinanciering van de schulden van PCM. De Volkskrant zit samen met Trouw en NRC Handelsblad in PCM. Het personeel van de Volkskrant dringt erop aan dat de raad van bestuur van PCM in afwachting daarvan geen onomkeerbare besluiten neemt. PCM maakte eerder bekend op zoek te zijn naar een nieuwe aandeelhouder om de schuldenlast van 120 miljoen euro te verlagen. Met de Persgroep is bijna een overeenkomst bereikt. De medewerkers van NRC Media verzochten eerder deze week hun directie om mogelijkheden te onderzoeken voor een toekomst buiten PCM.