Vitesse brengt Roda JC verder in problemen

Vitesse heeft gisteravond de opmars in de eredivisie verder gestalte gegeven en de zorgen voor Roda JC vergroot. De Arnhemmers wonnen op eigen veld met 3-0 van Limburgse voetbalploeg en bleven voor de zesde wedstrijd op rij onder de nieuwe trainer Theo Bos ongeslagen. Het gat op de ranglijst tussen beide ploegen groeide naar elf punten. Waar Vitesse als aanvoerder van het rechterrijtje de blik voortaan omhoog richt, zien de Limburgers als de nummer zestien de resterende tien duels met zorg tegemoet.

Vitesse hoefde zich in de beginfase nauwelijks in te spannen. Toch stond de thuisploeg na twintig minuten al op een veilige marge (2-0). Met dank aan een blunderende verdediging van Roda JC die strooide met cadeautjes. Doelman Bram Castro ging daarin voorop. Hij schoot de bal in de zestiende minuut zomaar in de voeten van Dalibor Stevanovic.

De Sloveen wist na deze carnavaleske blooper wel raad met zo’n simpele intikker. Drie minuten later stond de Fransman Sebastien Sansoni na een vrije trap van Nicky Hofs, geheel vrij om de 2-0 te kunnen binnen tikken.

Nicky Hofs maakte kort na die wissel zijn vijfde doelpunt. De kleine middenvelder scoorde met het hoofd. Het betekende tevens de eerste kopgoal van de Arnhemmers dit seizoen. Santi Kolk verzuimde een tweede slechte uittrap van Castro af te straffen en was niet veel beter dan de falende Ricky van Wolfswinkel die werd uitgefloten door eigen publiek. Vitesse ging mee in het gezapige tempo en doelman Piet Velthuizen mocht zich nog even onderscheiden met een spectaculaire redding.

René Trost maakt vanaf vandaag deel uit van de technische staf van het eerste elftal van Roda JC. Hoofdtrainer Harm van Veldhoven heeft de jeugdtrainer gevraagd als assistent.

VVV-Venlo lijkt in de eerste divisie de juiste vorm even kwijt. De koploper verloor voor de tweede achtereenvolgende keer. TOP Oss was met 4-2 te sterk. Een week geleden leed VVV tegen Cambuur de eerste thuisnederlaag. Het elftal van trainer Jan van Dijk zag de ruime voorsprong op de achtervolgers afnemen. Nummer twee RKC heeft nu nog zeven punten minder dan VVV na de 2-0 zege van de Waalwijkers op Haarlem. (ANP)