Premier Balkenende mag best met humor optreden

De uitleg van het CPB-rapport met de economische vooruitzichten door premier Balkenende (CDA) is zodanig dat het de burger uitnodigt de conclusie te trekken dat het nooit meer goed komt met de economie, hemzelf, zijn gezin, en er beter nu zelf een eind aan kan maken. Enkele citaten: ”echt dramatische werkloosheidcijfers”, ”het is alle hens aan dek”, ”grote beproeving” (NRC Handelsblad, 17 februari). Het is spijtig dat de premier het rapport nog eens voorziet van bovenstaande citaten, zonder enig perspectief te bieden en daarmee het beeld oproept van een hulpeloze premier zonder uitstraling. Door zijn uitspraken wakkert de premier alleen het pessimisme aan in plaats van met optimisme en humor de burger tegemoet te treden, moed in te spreken en op te roepen om samen het economische tij zo spoedig mogelijk te keren. Wat mij betreft zo spoedig mogelijk weg met dit doemdenkende, zwartgallige en ambitieloze kabinet.

    • Nick van Dam Roermond