Grote drukte bij uitleg over Madoff-schandaal

Grote drukte bij uitleg over Madoff-schandaal New York, 21 febr. Beleggers in de fondsen van fraudeur Bernard Madoff kregen gisteren een nieuwe schok te verwerken toen ze hoorden dat de aanklagers geen enkel bewijs hebben gevonden dat Madoff in de laatste 13 jaar nog effecten heeft gekocht voor zijn klanten. Gedupeerde beleggers werden gisteren door aanklagers en een curator bijgepraat in een volgepakte zaal van het US Bankruptcy Court in Manhattan. De curator heeft tot dusver voor 950 miljoen dollar aan bezittingen teruggevonden. Madoff werd in december gearresteerd nadat hij aan zijn zonen had opgebiecht dat hij in een pyramidespel voor ongeveer 50 miljard dollar beleggers had benadeeld. Tot dusver hebben 2400 beleggers claims ingediend, maar de verwachting is dat er nog veel meer zullen volgen. De curator en de aanklager zeiden 7000 dozen met Madoff’s administratie en duizenden emails te bestuderen. Foto’s AFP NEW YORK - FEBRUARY 20: People wait to enter a meeting of creditors of Bernard L. Madoff Investment Securities LLC at the auditorium of the United States Bankruptcy Court February 20, 2009 in New York City. A mix of investors, attorneys, advisers and media entered the meeting for an update on the litigation and liquidation of assets. Madoff is accused of operating a $50 billion Ponzi scheme and is currently under house arrest. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP