Film Voorkeur

Pluk van de Petteflet (Ben Sombogaart & Pieter van Rijn, 2004, Nederland). Verfilming van tekst en tekeningen van klassiek kinderboek uit 1971 van Annie M.G. Schmidt. Pluk en de andere menselijke personages worden gespeeld door mensen die uit de voeten kunnen met karikaturen. De Petteflet is gekker en ouderwetser dan hij in het boek was. Ketnet, 15.00-16.30u.

French Kiss (Lawrence Kasdan, 1995, VS). Romantische komedie exploiteert geforceerd de tegenstellingen tussen ‘typisch’ Amerikaans en ‘typisch’ Frans. Amerikaanse Meg Ryan probeert in Parijs vriendje Timothy Hutton te heroveren en is aanvankelijk blind voor de charmes van Fransman Kevin Kline. Net5, 17.25-19.40u.

Flushed away (David Bowers & Sam Fell, 2006, Engeland/VS). Computeranimatiedebuut van de Britse Aardmanstudio (Wallace & Gromit), gemaakt samen met de Amerikaanse DreamWorks-studio, bleef gelukkig nog lekker Brits en erg geestig. De beschermd opgegroeide huisrat Roddy komt terecht in het riool en moet zien te voorkomen dat een enorme pad de wereld zal verlossen van ratten. SBS6, 19.45-21.20u.

Boys on the Side (Herbert Ross, 1995, VS). Post-feministische feel-good-smartlap over de hechte vriendschap tussen drie verschillend geaarde vrouwen: Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker en Drew Barrymore. Net5, 0.15-2.10u.