Einde oefening voor amateurs Türkiyemspor

De Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor is met onmiddellijke ingang uit de competitie genomen. De hoofdklasser, in 2003 en 2006 nog kampioen bij de zondagamateurs, verkeert al geruime tijd in ernstige financiële moeilijkheden en is niet meer te redden. Dinsdag beslist de rechter op verzoek van de belastingdienst over het faillissement.

Dan houdt de vereniging definitief op te bestaan. Alle tot dusver gespeelde wedstrijden worden geschrapt. Daardoor raakt kampioenskandidaat AFC zes punten kwijt en voert Haaglandia nu de ranglijst aan in de Hoofdklasse A, waaruit nog maar één andere club rechtstreeks zal degraderen.

Türkiyemspor werd opgericht in 1987 – toen nog Çaglayanspor geheten – en klom mede dankzij een goede sponsoring binnen de kortste keren op naar het hoogste niveau in het nationale amateurvoetbal. De problemen begonnen toen voorzitter en financier Nedim Imac in 2007 werd doodgeschoten in Amsterdam-Osdorp vanuit een bestelbus. Onder zijn leiding ontstonden de eerste financiële problemen bij de club. (ANP)