Bijna 300 mln voor Vogelaarwijken in Amsterdam

Amsterdam, 21 febr. - De Amsterdamse woningcorporaties investeren gezamenlijk bijna 300 miljoen euro in de vijf zogenoemde Vogelaarwijken in de stad. Hiermee financieren ze uiteindelijk 399 projecten die de komende jaren het leefklimaat in de buurten moeten verbeteren. Dat maakte de koepel Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFW) gisteren bekend. De corporaties klopten bij het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting aan voor 20 miljoen euro projectsteun. Dat bedrag is voor Amsterdam beschikbaar uit de heffing van in totaal 75 miljoen euro die toenmalig minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie, PvdA) oplegde aan de corporaties om de wijkaanpak mee te financieren. Amsterdam kent vijf Vogelaarwijken: Noord, Oost, Nieuw-West, Bos en Lommer en de Bijlmer.