Amsterdamse filmhuizen samen

Dertien Amsterdamse filmtheaters werken vanaf deze week samen onder de noemer Cineville. De theaters bieden gezamenlijk de Cinevillepas aan, die onbeperkt toegang geeft tot filmvertoningen in de aangesloten theaters voor € 17,50 per maand.

De verwachting is dat deze korting tot een forse stijging van het aantal bezoekers aan de filmtheaters zal leiden. Aan het initiatief is ook een website verbonden, die meer bekendheid moet geven aan evenementen die de Amsterdamse bioscopen organiseren.

Cineville is opgezet door een groepje twintigers, dat onder meer werkzaam was bij de Amsterdamse studentenbioscoop Kriterion. „In het verleden hebben we gemerkt dat er een heleboel mooie initiatieven worden genomen door de theaters, maar dat vaak de middelen ontbreken om ze onder de aandacht te brengen. Daar moet Cineville verandering in brengen”, zegt Coen Warmer, een van de oprichters.

Eerder ging in Groningen al een vergelijkbaar samenwerkingsverband van start tussen bioscopen. Ook de grote bioscoopketen Pathé biedt met de pas Pathé Unlimited onbeperkt toegang tot de bioscopen van het concern voor € 18,– per maand.

Tot de in Cineville participerende bioscopen behoren onder meer The Movies, Cinecenter, Filmmuseum, Kriterion, Rialto, Het Ketelhuis, Studio/K, De Uitkijk en Smart Project Space.

Zie voor meer informatiecineville.nl