Weinig zon

Met een westen- tot noordwestenwind wordt er de komende vijf dagen vrij zachte, vochtige lucht aangevoerd. Dat betekent veel bewolking. Voor de zon zal dan ook weinig ruimte zijn. Verder valt er af en toe regen, vooral zondag en maandag.

Ook vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt, maar op een enkele spat na droog. De temperatuur daalt geleidelijk naar 2 tot 4 graden en er staat weinig wind.

Voor de diverse carnavalsoptochten in de zuidelijke provincies ziet het weer er morgen goed uit. Het blijft droog en de wind, uit westelijke richtingen, is zwak tot hooguit matig (kracht 3). De zon komt er echter niet aan te pas. Het wordt ongeveer 7 graden.

In de wintersportgebieden blijft het sneeuwen: de komende dagen aan de west- en noordkant van de Alpen ongeveer één meter sneeuw. Het lawinegevaar is aanzienlijk tot groot.

In Nederland gaat het in de nacht naar zondag en zondagochtend regenen. Daarna is het droog. Opnieuw overheerst bewolking en is de kans op zon dus klein. De noordwestenwind neemt iets toe en wordt in het Waddengebied krachtig, kracht 6. De temperatuur stijgt tot 8 graden.

De eerste dagen van volgende week lijkt er weinig te veranderen. De vrij zachte lucht vanaf de oceaan is verantwoordelijk voor een grotere kans op regenstoringen.