Weer steun voor Netanyahu uit rechts- extremistische hoek

jeruzalem. Avigdor Lieberman, de leider van de extreem-rechtse en religieuze partij Yisrael Beiteinu, heeft zijn steun betuigd aan Benjamin Netanyahu als premier. Zowel Netanyahu als zijn rivale Tzipi Livni van de Kadimapartij maakt aanspraak op het premierschap. Kadima behaalde bij de laatste verkiezingen een nipte meerderheid, maar de rechtse partijen waaronder Likud, de partij van Netanyahu, hebben nu de meerderheid in het parlement. De politieke situatie in Israël is ingewikkeld. Livni weigert zitting te nemen in een kabinet-Netanyahu. Netanyahu kan een meerderheid behalen met de rechtse partijen. Er is een toenemende druk, onder anderen van de Amerikaanse president Obama, om een brede coalitie te vormen. De buitenlandse druk om te onderhandelen met de Palestijnen wordt steeds groter, terwijl Lieberman campagne voerde met het verdacht maken van Palestijnen die in Israël wonen. Ook suggereerde hij dat een atoombom op Gaza-stad een goed idee zou zijn. Andere rechts-extremistische partijen, zoals Shas, staan ook achter Netanyahu als premier.