Wat, de schone Ophelia?

Wat, de schone Ophelia? Arnhem In het toneelstuk van Shakespeare komt Hamlets liefje Ophelia nauwelijks aan het woord, maar vooral in de Romantiek sprak haar plotse waanzin en verdrinkingsdood zeer tot de verbeelding. Sinds die tijd hebben schrijvers, filosofen, cultuurwetenschappers en beeldend kunstenaars zich laten inspireren door Ophelia. Als onderdeel van een Ophelia-festival is er een expositie over haar in het Museum voor Moderne Kunst met werk van Erzsébet Baerveldt, Iris van Dongen, Marlene Dumas, Guido Geelen en Juul Kraijer. T/m 10 mei, Utrechtseweg 87. Foto door Desiree Dolron Dolron, Désirée

Arnhem

In het toneelstuk van Shakespeare komt Hamlets liefje Ophelia nauwelijks aan het woord, maar vooral in de Romantiek sprak haar plotse waanzin en verdrinkingsdood zeer tot de verbeelding. Sinds die tijd hebben schrijvers, filosofen, cultuurwetenschappers en beeldend kunstenaars zich laten inspireren door Ophelia. Als onderdeel van een Ophelia-festival is er een expositie over haar in het Museum voor Moderne Kunst met werk van Erzsébet Baerveldt, Iris van Dongen, Marlene Dumas, Guido Geelen en Juul Kraijer. T/m 10 mei, Utrechtseweg 87.