Theatrum Anatonicum

Theatrum Anatonicum Amsterdam Gedurende decennia was Theatrum anatomicum in de Waag op de Nieuwmarkt gesloten. Dit Theatrum, waar doktoren onderzoek verrichtten op lijken van dode criminelen, werd in 1691 gebouwd voor dr. Frederik Ruysch, grondlegger van de moderne anatomie. Zelfs tsaar Peter de Grote wilde hem in levende lijve aan het werk zien en de anatomische lessen werden een van de grootse toeristische attracties van Amsterdam. Op 21 februari van 13-14u wordt er verteld over deze geschiedenis. "De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp" [1632] Rembrandt van Rijn.

Amsterdam

Gedurende decennia was Theatrum anatomicum in de Waag op de Nieuwmarkt gesloten. Dit Theatrum, waar doktoren onderzoek verrichtten op lijken van dode criminelen, werd in 1691 gebouwd voor dr. Frederik Ruysch, grondlegger van de moderne anatomie. Zelfs tsaar Peter de Grote wilde hem in levende lijve aan het werk zien en de anatomische lessen werden een van de grootse toeristische attracties van Amsterdam. Op 21 februari van 13-14u wordt er verteld over deze geschiedenis.

Deelname €8. Res 06-18257014 Inl www.amsterdamcitywalks.com