Overige films

Astérix & Obelix: Mission Cléopatre (Alain Chabat, 2002, Fra/Dui). Vervolg op de live-actionfilm Astérix et Obélix contre César is nog grootser van opzet. En stereotiep. Met Gérard Depardieu. RTL5, 20.30-22.35u.

White Nights (Taylor Hackford, 1985, VS). Balletliefhebbers komen bedrogen uit bij gladde thriller. Mikhail Baryshnikov speelt een naar het Westen overgelopen balletdanser die een noodlanding moet maken in Rusland en onder de hoede wordt geplaatst van zwarte, uit Vietnam gedeserteerde tapdancer Gregory Hines. RTL8, 20.30-23.15u.

The Gift (Sam Raimi, 2000, VS). Spookachtige whodunit met Cate Blanchett als helderziende huismoeder die de snode intriges doorziet van stadsgenoten in het broeierige Amerikaanse Zuiden. Keanu Reeves werd tegendraads gecast als bullebak met baseballpet. Net5, 22.25-0.35u.

The Next Best Thing (John Schlesinger, 2000, VS). Na My Best Friend’s Wedding mag Rupert Everett weer een heteroseksuele homofantasie gestalte geven; gevat, knap, succesvol en trouw aan zijn beste vriendin (Madonna). Begint als romantische komedie, waarin zij per ongeluk een kind krijgen, eindigt als melodrama, waarin zij bij de rechter om dat kind vechten. Eén, 23.40-1.25u.