O'Horten

O’Horten In 7 bioscopen O’Horten is een film voor liefhebbers van die typische Scandinavische vorm van humor, die we kennen in films als You, the Living: absurd en droogkomisch. Odd Horten is een 67-jarige treinmachinist die zeer tegen zijn zin met pensioen moet. Jarenlang heeft hij de reis van Oslo naar Bergen gemaakt en nu is het bijna zijn laatste. Odd is een soort Odysseus en Charon, de veerman die in de Griekse mythologie de doden de Styx overzette, ineen. Zonder het te weten heeft hij een tunnel te veel genomen en is hij de onderwereld binnengeraakt. Regie: Bent Hamer.

In 7 bioscopen

O’Horten is een film voor liefhebbers van die typische Scandinavische vorm van humor, die we kennen in films als You, the Living: absurd en droogkomisch. Odd Horten is een 67-jarige treinmachinist die zeer tegen zijn zin met pensioen moet. Jarenlang heeft hij de reis van Oslo naar Bergen gemaakt en nu is het bijna zijn laatste. Odd is een soort Odysseus en Charon, de veerman die in de Griekse mythologie de doden de Styx overzette, ineen. Zonder het te weten heeft hij een tunnel te veel genomen en is hij de onderwereld binnengeraakt.

Regie: Bent Hamer.