NS onderzoekt uitbreiding nachtnet

Den Haag. De NS onderzoekt de mogelijkheid om het nachtnet uit te breiden met de verbinding Utrecht-Arnhem-Nijmegen-Den Bosch. Dat zegt een woordvoerder in reactie op een plan dat de SP gisteren in de Tweede Kamer presenteerde. De partij wil het nachtnet flink uitbreiden, onder meer met bovenstaande route en de verbinding Amsterdam-Haarlem-Alkmaar. In dat laatste idee ziet de NS vooralsnog niets. ”Wij zien potentie in nachtelijk treinvervoer, mits het rendabel en veilig is”, aldus de NS-woordvoerder. ”Het rendement is niet altijd iets om over naar huis te schrijven.” Op het Brabantse nachtnet betalen provincie en gemeenten daarom mee aan het nachtelijke vervoer. Het gaat om een proef die in 2010 afloopt. In december startte ook op het traject Rotterdam-Gouda-Utrecht een proef van twee jaar met een nieuwe nachtverbinding. Minister Eurlings (Verkeer, CDA) beloofde de Kamer gisteren met de NS te gaan overleggen over uitbreiding van het nachtnet.