mensen

De nieuwe cd van U2, No line on the horizon, is uitgelekt en op diverse internetfora illegaal te downloaden. Over een week ligt het album in de winkels. (ANP)

Paul Simon en Art Garfunkel zijn bezig met de planning van hun eerste toer sinds vijf jaar. Dat heeft Garfunkel gezegd tegen de BBC. (ANP)

Actrice Sandra Bullock gaat een rol spelen in The Blindside, de verfilming van de bestseller van Michael Lewis. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentkrant The Hollywood Reporter. (ANP)

De luisteraars van 3FM hebben het nummer ‘Clocks’ van de Britse band Coldplay uitgeroepen tot beste nummer van deze eeuw tot nu toe. Het radiostation hield de verkiezing van beste liedje uit het eerste decennium van de 21ste eeuw onder de noemer Zeroes (00s) Request. Dat meldde 3FM gisteren. In de top honderd van meest favoriete platen neemt Coldplay ook de tweede plaats in met ‘Viva la Vida’. (ANP)

Anouk is genomineerd voor vier 3FM Awards. De Haagse rockzangeres maakt kans in de categorieën beste zangeres, beste rockartiest, beste single (‘Modern world’) en beste live-act. Ook Ilse DeLange en Krezip hebben vier nominaties in de wacht gesleept. Kane en Racoon zijn beiden genomineerd voor drie awards. (ANP)