Liefde, kunst en passie

Liefde, kunst en passie Den Haag „Ik kan zonder de hemel leven – jou kan ik echter niet vergeten”, schreef kunstenaar Hans Arp na de dood van zijn vrouw Sophie Taeuber. Relaties van kunstenaarsparen waren soms diep tragisch zoals bij Claudel en Rodin, maar er waren ook levenslange liefdevolle verbintenissen als bij Sonia en Robert Delaunay. Liefde, kunst en passie heet de expositie in het Gemeentemuseum met werk van 17 beroemde kunstenaarsechtparen als Frida Kahlo en Diego Rivera, Lee Krasner en Jackson Pollock. T/m 1 juni, Stadhouderslaan 41. Di t/m zo 11-17u.

Den Haag

„Ik kan zonder de hemel leven – jou kan ik echter niet vergeten”, schreef kunstenaar Hans Arp na de dood van zijn vrouw Sophie Taeuber. Relaties van kunstenaarsparen waren soms diep tragisch zoals bij Claudel en Rodin, maar er waren ook levenslange liefdevolle verbintenissen als bij Sonia en Robert Delaunay. Liefde, kunst en passie heet de expositie in het Gemeentemuseum met werk van 17 beroemde kunstenaarsechtparen als Frida Kahlo en Diego Rivera, Lee Krasner en Jackson Pollock.

T/m 1 juni, Stadhouderslaan 41. Di t/m zo 11-17u.