L'Ennemi public nr.1

L’Ennemi public nr.1 In 16 bioscopen In het eerste deel van L’ Ennemi public n°1 hebben we de legendarische Franse gangster Jacques Mesrine (Vincent Cassel) zien uitgroeien tot staatsvijand nummer één van Frankrijk. Hij laat daarbij een spoor van bruut geweld en spectaculaire ontsnappingen achter. In dit tweede deel moet Mesrine’s meest spectaculaire ontsnapping nog komen. Deel twee lijkt soms wel één lange achtervolgingsscène, het eerste deel was veelzijdiger. Maar uiterst onderhoudende gangsterfilms zijn het allebei. Regie: Jean-François Richet. Met: Vincent Cassel. Scene uit de film Public Enemy Number One (Part I) (2008) Jacques Mesrine was in de jaren ‘70 één van de meest beruchte Franse gangsters die de samenleving en de media in de ban hield. De film, gebaseerd op de autobiografische roman die Mesrine in de gevangenis schreef, verbeeldt de avonturen van de man met de bijnaam “de man met de 100 gezichten”. Foto: A-Film A-Film

In 16 bioscopen

In het eerste deel van L’ Ennemi public n°1 hebben we de legendarische Franse gangster Jacques Mesrine (Vincent Cassel) zien uitgroeien tot staatsvijand nummer één van Frankrijk. Hij laat daarbij een spoor van bruut geweld en spectaculaire ontsnappingen achter. In dit tweede deel moet Mesrine’s meest spectaculaire ontsnapping nog komen. Deel twee lijkt soms wel één lange achtervolgingsscène, het eerste deel was veelzijdiger. Maar uiterst onderhoudende gangsterfilms zijn het allebei.

Regie: Jean-François Richet. Met: Vincent Cassel.