KNVB bereidt zich voor op gevolgen economische crisis

ZEIST. De voetbalbond KNVB bereidt zich voor op de mogelijke gevolgen van de economische crisis voor het betaald voetbal. De bond verwacht dat vooral in de eerste divisie de invloed van de recessie merkbaar zal zijn. Een mogelijk scenario is een verkleining van de eerste divisie. ”We denken aan onorthodoxe maatregelen zoals het inkrimpen van de eerste divisie tot twaalf clubs”, zei directeur Henk Kesler gisteren in AD Sportwereld. ”We weten dat er onder de twintig clubs een groep is die het ook zonder de recessie al erg moeilijk had. Je zou dan als bond kunnen overwegen bepaalde begrotingsregels te versoepelen, maar de vraag is nog of je dat moet willen. We blijven op het standpunt dat ook de eerste divisie een sportief en financieel gezonde klasse moet zijn.” Er zijn volgens een woordvoerder van de bond nog geen concrete plannen voor de inkrimping van de eerste divisie.