IJsland betaalt niet alles terug

Reykjavik. Lagere overheden en bedrijven in Nederland die in totaal circa 400 miljoen euro hadden gedeponeerd bij de failliet gegane IJslandse Landsbanki, krijgen hun tegoeden waarschijnlijk niet volledig vergoed. Dit blijkt uit de verklaring die de IJslandse minister van Economische Zaken Gylfi Magnusson heeft gegeven aan het Britse Sky News. Magnusson zei dat ”Engelse lokale overheden en andere crediteuren van de ten onder gegane IJslandse banken zullen moeten wachten tot we de bezittingen van deze banken hebben verkocht. Dit vergt helaas tijd en veel crediteuren zullen geen volledige vergoeding krijgen.” Het is voor het eerst sinds de IJslandse bankencrisis dat een IJslandse bewindsman verklaart dat de tegoeden bij Landsbanki - en haar internetspaarbank Icesave - niet volledig zullen worden vergoed.