Herman de Vries

Herman de Vries Otterlo Herman de Vries (1931) verruilde in de jaren vijftig zijn werk als biologisch onderzoeker voor het kunstenaarschap. Hij ontwikkelde een eigen concept waarin natuur, kunst en wetenschap versmelten. Zo bestaan de werken On a road near Restinga (1971) en From earth (2007) uit verzamelde planten en aardesoorten die met bijna wetenschappelijke objectiviteit gepresenteerd worden. De Vries’ oeuvre nodigt uit tot het leggen van connecties met bijvoorbeeld de kwantummechanica of Oosterse mystiek. T/m 7 juni, Houtkampweg 6. Di-zo 1-17u

Otterlo

Herman de Vries (1931) verruilde in de jaren vijftig zijn werk als biologisch onderzoeker voor het kunstenaarschap. Hij ontwikkelde een eigen concept waarin natuur, kunst en wetenschap versmelten. Zo bestaan de werken On a road near Restinga (1971) en From earth (2007) uit verzamelde planten en aardesoorten die met bijna wetenschappelijke objectiviteit gepresenteerd worden. De Vries’ oeuvre nodigt uit tot het leggen van connecties met bijvoorbeeld de kwantummechanica of Oosterse mystiek.

T/m 7 juni, Houtkampweg 6. Di-zo 1-17u