Groot-Brittannië

Groot-Brittannië Londen Stanley Kubrick had al een locatie (Tsjechië) en hoofdrolspeelster (Johanna ter Steege). Maar zijn film Aryan Papers, naar Louis Begleys roman Wartime Lies over een verscholen Joodse jongen in het getto van Warschau, kwam er nooit. Dankzij een kunstinstallatie in het British Film Institute door Jane en Louise Wilson is er nu toch iets van Aryan Papers te zien: foto’s van Ter Steege in kostuums, etc. Ter ere van het South Banks Kubrick seizoen. T/m 19 april, British Film Institute (BFI) BFI Southbank, Belvedere Road, South Bank, Londen SE1, 004420 7928 3535; bfi.org.uk Fragment uit de onafgemaakte film Aryan Papers van Stanley Kubrick Foto: British Film Institute

Londen

Stanley Kubrick had al een locatie (Tsjechië) en hoofdrolspeelster (Johanna ter Steege). Maar zijn film Aryan Papers, naar Louis Begleys roman Wartime Lies over een verscholen Joodse jongen in het getto van Warschau, kwam er nooit. Dankzij een kunstinstallatie in het British Film Institute door Jane en Louise Wilson is er nu toch iets van Aryan Papers te zien: foto’s van Ter Steege in kostuums, etc. Ter ere van het South Banks Kubrick seizoen.

T/m 19 april, British Film Institute (BFI) BFI Southbank, Belvedere Road, South Bank, Londen SE1, 004420 7928 3535; bfi.org.uk