Frankrijk

Frankrijk BUITENLAND Parijs De Italiaanse schilder Giorgio de Chirico (1888-1978) noemde zijn stijl ‘Pittura Metafisica’, composities waarin realistische en on- of bovennatuurlijke elementen zijn samengebracht tot een hallucinerend geheel. De Chirico wordt beschouwd als voorloper van het surrealisme. Maar toch ging hij na 1920 over tot de oude kunst ten koste van de avant-garde. Het retrospectief in het Musée d’art moderne de la Ville de Paris vertelt over zijn eigenaardige loopbaan, waarvan alleen de eerste stijlperiode, bij het grote publiek bekend is. Une personne regarde la peinture "Deux figures mythologiques" (1927) du peintre italien Giorgio de Chirico, artiste "métaphysique" adoré puis renié par les surréalistes, le 12 février 2009. Giorgio de Chirico fait l'objet de la première rétrospective jamais dédiée à son oeuvre en France, au Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, du 13 février au 24 mai 2009. AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT AFP

Parijs

De Italiaanse schilder Giorgio de Chirico (1888-1978) noemde zijn stijl ‘Pittura Metafisica’, composities waarin realistische en on- of bovennatuurlijke elementen zijn samengebracht tot een hallucinerend geheel. De Chirico wordt beschouwd als voorloper van het surrealisme. Maar toch ging hij na 1920 over tot de oude kunst ten koste van de avant-garde. Het retrospectief in het Musée d’art moderne de la Ville de Paris vertelt over zijn eigenaardige loopbaan, waarvan alleen de eerste stijlperiode, bij het grote publiek bekend is.

T/m 24 mei; mam.paris.fr