Film van de dag

(Icíar Bollaín, 2003, E) Geweld in de huiselijke sfeer is het thema in Te doy mis ojos. scene uit de film Te doy mis ojos (2003) FOTO: A-Film

Te doy mis ojos. Deze Spaanse productie geeft een filmische invulling aan wat vaak eufemistisch ‘geweld in de huiselijke sfeer’ wordt genoemd. Gebaseerd op onderzoek naar dit thema: de vrouw die veel te laat haar man met de te losse handjes verlaat, terugkomt in de hoop dat hij verandert, de niet-begrijpende zus en de moeder die doet alsof ze van niets weet. De indrukwekkendste scène is die waarin Pilar uit angst voor wat echtgenoot Antonio haar gaat aandoen haar urine laat lopen. Veelzeggender dan de kille krantenberichtjes over dit onderwerp. (Icíar Bollaín, 2003, E), Ned. 2, 23.55-1.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg