Debuut Santa Cecilia met Pappano

Debuut Santa Cecilia met Pappano Amsterdam Voor het eerst geeft het beroemde Orchestra dell’ Accademia di Santa Cecilia uit Rome een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. Het nu als ‘gewoon symfonieorkest opererende orkest, opgericht in 1585 door paus Sixtus V en genoemd naar de beschermheilige van de muziek, wordt geleid door de Italiaans-Britse dirigent Antonio Pappano. Het repertoire is verre van Italiaans: het Concert voor orkest van Bartók en de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj. Accademia Santa Cecilia: 1 maart 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020 6718345

Amsterdam

Voor het eerst geeft het beroemde Orchestra dell’ Accademia di Santa Cecilia uit Rome een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. Het nu als ‘gewoon symfonieorkest opererende orkest, opgericht in 1585 door paus Sixtus V en genoemd naar de beschermheilige van de muziek, wordt geleid door de Italiaans-Britse dirigent Antonio Pappano.

Het repertoire is verre van Italiaans: het Concert voor orkest van Bartók en de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj.

Accademia Santa Cecilia: 1 maart 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020 6718345