CDA-gedeputeerde Limburg vertrekt na integriteitskwestie

Maastricht. De Limburgse gedeputeerde Herman Vrehen (Financiën en Economische Zaken, CDA) is gistermiddag opgestapt na onthullingen over de verkoop van zijn woning in 2004. Projectontwikkelaar Gerard van der Horst kocht op verzoek van de Jongen Groep, een bouwonderneming met wie hij al vaker zaken had gedaan, als `vriendendienst` het huis van Vrehen. Dat stond al ruim een half jaar te koop. Van der Horst deed het pand later van de hand met 41.000 euro verlies. De ex-directeur van de Jongen Groep is betrokken bij diverse projecten van de provincie. Tegen Vrehen liep al een onderzoek vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de `Sinterklaas-affaire` in de gemeente Echt-Susteren. Daar deelden wethouders van een lokale lijst en het CDA illegaal subsidies uit aan bevriende verenigingen. Vrehen ontkent vermenging van provinciale en privébelangen. Hij spreekt van ”een politiek gestuurde campagne” tegen zijn persoon.