4 redenen om tv te kijken

1 Whodunit

The Gift

Net 5, 22.25-0.35u.

Spookachtige whodunit met Cate Blanchett als helderziende huismoeder die de intriges doorziet van stadgenoten in het broeierige Amerikaanse Zuiden. Keanu Reeves werd tegendraads gecast als bullebak met baseballpet. (Sam Raimi, 2000).

2 Drama

Te Doy Mis Ojos

Ned 2, 23.55-1.40u.

Fijngevoelig onderzoekt regisseur Bolaín in dit liefdesdrama de relatie tussen Antonio en Pilar, en geeft die ingetogen vorm in haar beelden. Ze schaamt zich niet voor clichés: hij is een opvliegende macho, zij een flinterdun vogeltje. Maar ze dwingt het publiek tot hetzelfde gevoel van machteloosheid als de personages. (Icíar Bolaín, 2003)

3 Misdaadkomedie

Lucky Number Slevin

Zaterdag, RTL 5, 22.00-0.05u.

Vlak voor het einde wordt de plot van Lucky Number Slevin toch nog begrijpelijk. Dat is lang niet gek, want onderweg is er nogal veel gebeurd waaraan niet alleen de kijkers, maar ook de personages geen touw vast konden knopen. Aan het eind wordt echter duidelijk wie nu wie bedonderd heeft en dat de kijker eigenlijk de grootste schlemiel is. Dat-ie daar in is getrapt!

4 Roadmovie

The motorcycle diaries

Zaterdag, Ned. 2, 23.55-1.50u.

Fraai gefotografeerde roadmovie over de jonge Che Guevara die met vriend Alberto Granado een motorreis maakt door Zuid-Amerika. De film toont hoe Che, toen Ernesto geheten, sympathie krijgt voor mijnwerkers, Indianen en zieken die hij ontmoet. Ernesto wordt gespeeld door de Mexicaanse acteur Gael García Bernal (Walter Salles, 2004).