Zelfverdedigings- lessen in Congo

Zelfverdedigings- lessen in Congo Bangadi. Dorpelingen in het noordoosten van Congo trainen tijdens zelfverdedigingslessen. Veel dorpen in het gebied hebben plaatselijke verdedigingslegers in het leven geroepen om zichzelf te beschermen tegen aanvallen van het Verzetsleger van de Heer (LRA). Congo en Oeganda proberen gezamenlijk het LRA uit te schakelen. Foto Lionel Healing/AFP Fighters of a local self-defence force go through training on February 18, 2009 in Bangadi, north eastern Congo. Villages have formed local self-defence forces to protect themselves from attack by Ugandan rebels of the Lord's Resistance Army (LRA). Many villages have been attacked by LRA rebels in this remote corner of Congo. Congo and Uganda are undertaking a joint operation to track down members of the rebel group. AFP PHOTO / LIONEL HEALING AFP