vandaag

In het nieuws:

De Amerikaanse president Barack Obama legt zijn eerste buitenlandse bezoek af. In Canada spreekt hij met premier Stephen Harper.

De Iraakse journalist Muntadhar al-Zeidi werd wereldberoemd toen hij zijn schoenen naar de toenmalige Amerikaanse president Bush gooide. Vandaag staat hij voor de rechter, hij wordt beschuldigd van agressie tegen een buitenlandse leider.

Het Kirgizische parlement stemt over de sluiting van een Amerikaanse luchtmachtbasis op zijn grondgebied. De basis is belangrijk voor de Verenigde Staten voor de bevoorrading van de troepen in Afghanistan.

De Britse premier Gordon Brown ontmoet in Rome de Italiaanse premier Silvio Berlusconi om vervolgens gelijk door te gaan naar Vaticaanstad om daar met paus Benedictus XVI te spreken.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton reist nog steeds door Azië. Vandaag bezoekt ze Zuid-Korea.

Vandaag, op de geboortedag van Pim Fortuyn, zal de stichting Beeld van Pim voor zijn voormalige huis demonstreren tegen de veiling van zijn inboedel.

De Canadese folkzanger Leonard Cohen geeft voor het eerst in vijftien jaar weer een concert in Amerika.

Ajax speelt in de derde ronde van de UEFA Cup tegen Fiorentina. FC Twente neemt het op tegen Olympique Marseille.