Roda JC gered van faillissement

Roda JC gered van faillissement Kerkrade, 19 febr. Hubert Vankan, voorzitter van de stichting Roda JC (tweede van links, achterste rij) volgt met supporters de raadsvergadering over de financiële positie van de Limburgse voetbalclub. De gemeenteraad van Kerkrade ging gisteren akkoord met financiële steun aan Roda JC. De gemeente vergroot haar belang in het Parkstad Limburg Stadion per direct met 1 miljoen euro en later mogelijk met nog eens 2 miljoen. De slecht presterende club uit de eredivisie is daarmee voorlopig gered van een faillissement. Met tegenzin stemden de meeste raadsleden in. Wethouder Will Terpstra (Financiën) moest beloven dat de gemeente toezicht krijgt bij Roda. Terpstra erkende dat er bij de club sprake was van wanbeleid, zoals het brede gevoel in de raad was. „We zijn te laat geïnformeerd en de situatie was veel ernstiger dan ons was voorgehouden. Terpstra zegde verder toe dat er een onderzoek komt naar de oorzaak van de plotselinge liquiditeitsproblemen. „En de resultaten zullen tot consequenties moeten leiden.” Tientallen supporters die de raadsvergadering bijwoonden reageerden gelaten op de uitkomst. Eerder op de dag hield de politie drie mannen aan die ervan verdacht worden de woning van Fortuna-manager Hans Erkens te hebben bekogeld met vuurwerk, uit onvrede over plannen voor een fusie van Roda JC en Fortuna Sittard. Foto Chris Keulen Nederland, Kerkrade, 18.02.2009 Voetbalsupporters Roda JC tijdens gemeenteraadsvergadering over de toekomst van de club. De gemeenteraad van Kerkrade ging met frisse tegenzin en onder voorwaarden akkoord met financiële steun aan voetbalclub Roda JC. De gemeente vergroot haar belang in het Parkstad Limburg Stadion per direct met 1 miljoen euro en later mogelijk met nog eens 2 miljoen. Roda JC is daarmee voorlopig gered van een faillissement (ANP). foto: Chris Keulen Keulen, Chris